høvl og høst...

Der er nu gået en god måneds tid på Capella, og vi har fået berørt en masse forskelligt. Intet i dybden, men en masse introduktioner og indtryk har hvirvlet rundt den sidste tid. Den første "større" individuelle opgave, hvilken løber indtil jul, er fremstilling af stol. Da jeg har en del stole på bagen, har jeg besluttet mig for at lave en allerede eksisterende, sideløbende med at jeg tegner på min egen. Tænker at det kan give mig et godt spil imellem det praktiske arbejde og blyanten. Vi har haft en fantastisk uge med Teis Abrahamsen, hvor at vi fordybede os i snedkersamlinger, hvilket hurtigt bliver japansk inspirerede samlinger, da disse er i en liga for sig. Derudover har vi haft en kunst-uge, hvor at vi i samarbejde med en maler, har arbejdet med vores metoder inden for tegning og skitsering. Jeg er en bedre snedker end tegner, men har uden tvivl haft godt af at vride hjerne og hånd, med noget der er mig knapt så vant. 

I denne weekend er der høstfest/kulturweekend på Øland, hvilket er en stor opsætning. Der estimeres med ca. 200.000 besøgende på øen i løbet af de næste dage. Derfor gør skolen meget ud af at pynte op til fest og sjov. Vi har i værkstedet lavet forskellige små genstande, hvilke vi håber at sælge, og samle til klassekassen. Mit besyv endte med nogle snurretoppe, og indrammede høvlspåner, der hver især former sig efter eget godt-befindende. Så må vi se om folk er gale nok, og bliver bidt af stemningen. 

Jon, hvem der har taget et projektår, hvor at han bygger et værkstedshus op fra bunden, giver her et bud på hvorledes planker kan laves.

Jon, hvem der har taget et projektår, hvor at han bygger et værkstedshus op fra bunden, giver her et bud på hvorledes planker kan laves.

Solnedgang ved Färjestaden.

Solnedgang ved Färjestaden.

Workshop med Teis Abrahamsen, joints joints, og atter joints.

Workshop med Teis Abrahamsen, joints joints, og atter joints.

De færdige samlinger, kan de mon samles?

De færdige samlinger, kan de mon samles?

Hopla!

Hopla!

Den gode spån...

Den gode spån...

Nøglen til mit værelse, overdrivelse fremmer forståelsen, og pladsmanglen i lommen...

Nøglen til mit værelse, overdrivelse fremmer forståelsen, og pladsmanglen i lommen...

Projekt undervejs. Sofabord/Sydkoreansk spisebord. Legdrop Tabletop.

Projekt undervejs. Sofabord/Sydkoreansk spisebord. Legdrop Tabletop.

Opstilling af vores snedkerbiks til årets høstfest.

Opstilling af vores snedkerbiks til årets høstfest.