The Chair - Part 2

Så skulle det blive anden juledag, før jeg fik tid til at lave det sidste blog-indlæg omkring den runde stol. En stor del af den formgivende udfordring ligger i kopstykket og armlænene. Det gjorde at man gik lidt forsigtigt til værks i starten, da man jo ikke kan give det tilbage hvilket man først har fjernet. Jeg har aldrig prøvet at flette før, ikke engang en fletning i noget langt hår, så det var fagre ny verden at flette sædet i sjener. Der skulle regnes lidt på mønstret, for at få det til at se ordentligt ud mellem forsarg og bagsarg, da disse ikke er lige lange. Sjenerne lagde jeg i sæbevand 20-30 minutter før at jeg brugte dem. Det er et herligt materiale at flette i, men også udfordrende, da det er et naturmateriale, der bliver ganske skrøbeligt hvis det først er revnet en smule. Foråret kommer til at byde på store og små projekter, men jeg håber at få opdateret bloggen med de forskellige processer løbende. Her er lidt billeder af den færdige stole samt fletteprocessen. De er taget med telefonen, så igen, ikke retfærdiggørende kvalitet. Bedre billeder kommer dog til "Møbelsektionen" på et senere tidspunkt. God jul, og godt nytår!

Flettet starter jeg omkring midtersargen, for at sjenerne møder hinanden symmetrisk i forsargen.

Flettet starter jeg omkring midtersargen, for at sjenerne møder hinanden symmetrisk i forsargen.

Jeg arbejder mig først igennem hele flettet fra forsarg til bagsarg, ikke for stramt, ikke for løst, da der skal være plads til sjenerne på tværs.

Jeg arbejder mig først igennem hele flettet fra forsarg til bagsarg, ikke for stramt, ikke for løst, da der skal være plads til sjenerne på tværs.

c.JPG

Sjenerne på tværs trækkes alle på plads, og fæstnes derefter i falsen på undersiden af sidesargene.

Min tolkning af "Den runde stol" af Hans J. Wegner. Tillykke med de 100 år.

Min tolkning af "Den runde stol" af Hans J. Wegner. Tillykke med de 100 år.

5.JPG