Bedre sent end aldrig...

Dette er egentlig et indlæg der burde have faldet op til svendeprøven, men kommer delvist til sin ret, nu jeg skal på "valsen" til august.I takt med at min samling af værktøj voksede, havde jeg længe ønsket mig at få lavet en værktøjskasse der kunne rumme det hele. Jeg havde i lang tid haft et godt øje til en gammel naverkiste, hvilken min søster havde i hendes lejlighed. Det lykkedes mig langt om længe at få hende til at donere den, efter at jeg havde flyttet en seng for hende af flere omgange, fra 9.etage til stueetagen, via trapperne. Min ide var at lave 2 rummelige skuffer i bundene, således at jeg kunne træne lidt skuffeteknik op til svendeprøven, og ellers lave en hylde til høvlene foroven. Grundreglen med at massive emner ikke bør være bredere end 75 mm, før at man sammenlimer det af stave, blev sat lidt til vægs. Skuffefronterne er gammelt fyrretræ fra et plankegulv, hvilket som minimum har 400 år på bagen som gulvbrædder. Egetræet til skuffesiderne er fra en gammel kommode, hvilken var blev skilt ad og kasseret, mener at det er bagklædning fra kommoden der nu er blevet til skuffesider. Bredden på emnerne er 180 mm, massive i ét stykke, og de kører som hånd i handske, både sommer og vinter:) Det blev som billederne viser, ganske simpelt og uhøjtideligt. Tiden er gået, og jeg er blevet lidt værktøj rigere, hvilket det selvfølgelig nu kniber med at finde plads til.

1 2 34 56 7 8 910