Capellagården: videre-ud-i-dannelsen på Øland...

Hvad der skulle ske efter min tid på Amalienborg, har stået lidt uklart en tid. Jeg besluttede mig for at vente med at søge arbejde, da jeg forinden svendeprøvens start, havde søgt om optagelse ved en kunsthåndværkerskole i Sverige, beliggende på Øland.Jeg er blevet optaget, og det betyder at jeg fra august, skal være bosat i Sverige de næste 2 år. Min tilgang til de næste 2 år er ganske simpel, fortsat at udvikle mig som håndværker, grave dybere i de mange teknikker faget rummer, og at "forme" mit formsprog, finde frem til hvor det gode design i mine øjne befinder sig. Nøgleordene er dog helt sikkert træ, og håndværk:) Denne proces skal gerne munde ud i, at jeg på andet år laver et såkaldt "mesterstykke". Det lyder ambitiøst, hvilket det måske også er, da jeg tænker at et mesterstykke er noget man umiddelbart skaber, når at man mestrer sit fag. Det har jeg for megen respekt for håndværket til at bilde mig ind at jeg gør. Det er ikke desto mindre et projekt jeg har mod på, og en oplevelse jeg gerne vil have med mig, hvilket de næste 2 år vil give mig nogle skønne rammer for at beskæftige mig med. Mindes desuden "bøgen" sige: "der findes kun én slags gas, fuld gas"... (indforstået, beklager) Jeg er overbevist om at snedkersind vil beriges med en masse dejlige billeder og tanker over de næste par år.

I slutningen af denne måned begynder jeg med "Skud på Stammen", en workshop, hvor at møbelsnedkere arbejder sammen med designere, i forsøget på at skabe nogle herlige prototyper af deres møbel-ideer. Hvad jeg kommer til at arbejde med er endnu uvist, men ser frem til at få hænderne på høvlbænken igen, da ferien er rar, men også sætter trangen til træ lidt på prøve.

36146_121196677938691_7396613_n