Siden sidst...

Ideen med bloggen var løbende at opdatere siden, med de projekter jeg involverer mig i. At der ikke har fundet en opdatering sted siden december, er dog ikke lig med, at der har været stilstand, tværtimod. Der er sket så meget, at jeg ikke har kunnet samle mig om at ajourføre snedkersind.Jeg har takket være det knap så skarpe kamera i min telefon, kunne tage lidt billeder undervejs, og vil lade en lille billedserie falde, der lyser lidt op for nogle at de ting og sager, der er hændt. Hvor starter man? Den første lørdag i juleferien blevet jeg ringet op af værkstedsleder/snedkermester Finn Killbuck fra Amalienborg Snedkerværksted, og blev tilbudt en fast læreplads. Julen var reddet! Der har jeg været siden januar, og kan se frem til et lærerigt år indtil min svendeprøve i starten af 2014. Desværre er snedkermester John Bøge stoppet, for at flytte til det nordlige Sverige hvor han åbner sit eget værksted. "Desværre" fordi at han vil være savnet i dagligdagen som læremester, kollega, og ikke mindst ven, men ellers er det udelukkende godt, da det er en drøm han forfølger i selskab med sin kæreste Cecilia. Som han selv siger, "tiden er moden". Vi har i den forbindelse holdt en dejlig afskedsreception/fest for ham, og traditionen tro, bygget ham en temahøvl. Værkstedet træder derfor nu ind i nye og spændende tider, men uden tvivl gode!

Jeg arbejder med meget som jeg ikke kan illustrere eller beskrive, grundet stedet, men det emmer alt sammen af tradition og solidt håndværk, og jeg er dybt taknemmelig for den tid jeg har haft, og kan se frem til på værkstedet. Der er dog også ting og sager jeg kan belyse, såsom starten på "det jyske trælager", onkel Erlings pizzaspade, og "snescooteren". Alt sammen udpluk fra de sidste 3 måneder.

Tilbage på værkstedet!

Arbejdsbåsen er udvidet

Resultatet af den første dans med teknikken "intarsia"

Solnedgang over Storebælt, på vej mod Jylland

"hjemmelavet/fældet" trælager bestående af ask, kirsebær, og ægte mose-eg.

Min far ved siden af plankerne, tovholder og handliingsmand bag det prægtige resultat!

Ide-udvikling af temahøvlen til John Bøge

Procesbillede af temahøvlen

Snescooteren står færdig en sen mandag aften. Håbet var at fange en del af John i resultatet. Bøg, nød, og linolie, en teknik han mestrer, et citat af manden selv, og et køretøj  han fremover flittigt vil bruge.

10

11

Der hentes elm og andet godt på Værløse Flyvestation. Hangar til F-16 fly, porten alene vejer 38 ton.

Procesbillede af onkel Erlings pizzaspade

Færdigbehandlet pizzaspade

15

Endnu en tur på Fredensborg Slot. "Drømmelageret" har det fortsat godt!

Vejret i slutningen af marts måned. Den koldeste i hele min levetid! Godt at der sker så meget andet der varmer.