Hvordan skal den vinkles?

Efter en dejlig tiltrængt sommerferie vendte jeg for 3 uger siden tilbage til SKP-afdelingen. Her har jeg fået lov til at starte et samarbejde med Stine Weigelt, der studerer industrielt design ved Kolding Designskole. Hun har designet et ganske unikt bord, med et væld af vinkler i stort set alle møblets emner. Billederne giver ikke et særlig klart billede af bordet som helhed (endnu), men forhåbentlig et glimt deraf. Hvorledes det endelige resultat bliver har jeg stadig svært ved at bedømme. Der er mange slanke dele i bordet, og udtrykket er alt andet end robust. Men derfor sigter jeg stadig efter et stabilt og balanceret resultat. Det er dog et virkelig spændende projekt, som jeg er utrolig begejstret for at kunne arbejde med, ikke kun på grund af den tekniske udfordring, men også det at arbejde sammen med en designer og (i dette tilfælde) hendes ideer. Hele processen, fra tanke til produkt, er netop hvad jeg har lyst til at arbejde med i fremtiden, så at få mulighed for at gøre mig erfaringer med dette under uddannelsen er jeg meget taknemmelig for. Nu håber jeg så at resultatet også bliver tilfredsstillende for begge parter. Igennem de sidste 3 uger har jeg fået tænkt mig frem til en hensigtsmæssig "indretning" af bordet, tegnet mig en præcis arbejdstegning, bestilt træ, lavet prøvestykker i fyr, kreeret de nødvendige skabeloner, skåret alle endelige emner op, og lavet det meste af stellet i eg. Billedkvaliten er blevet lidt lav i forhold til tidligere indlæg. Det er fordi jeg har fået fingre i en Iphone, hi-tech, så nu har jeg et kamera i lommen hele tiden, dog med en noget lavere opløsning... Kompromi skal der til. Der kunne skrives virkelig meget om vinklerne og samlingerne, men det ville hurtigt blive alt for mange ord, og alt for få billeder. Så jeg vil vente med at skrive alt for grundigt derom, indtil jeg er mod vejs ende, hvor billederne også kan sige lidt mere i sig selv. Hvad billede nr. 2 og 3 viser er "forsargen", hvor skuffefronterne skal have sin plads. Alt lige fra sargens sinkliste, skurt, mellemskurt(er), og skuffefronter, er skåret fra ét og samme stykke, således at skufferne i lukket position, gerne skulle gå i ét med resten af sargen, ikke kun i åreretning, men også mønster. Takket være de mange vinkler er skufferne ikke kun "tiltet" 8 grader fremad, men de 2 skuffesider ved benene er også vinklet 5 grader, for at linjen skal gå i forlængelse af benenes retning.

    

Jeg regner med snart at kunne lægge flere billeder og ord på bloggen, om hvad der for nu må hedde "vinkelbordet".