En lys idé...

Hvad har jeg? En gammel boremaskine, helt tilbage fra mit barndomshjem. Dengang var den sådan set ganske funktionel, når at hænderne gad tage fat. I mine yngre år blev den brugt flittigt til at bygge skibe, sværd og rifler, men generationer før mig har helt sikkert også haft glæde ved den. Jeg prøvede at rense og afruste den for nogle måneder siden, uden held, men nænnede ikke at kassere den, selvom den ikke længere kunne gøre hvad den egentlig var sat i verden for. Den er allerede blevet løbet over ende én gang i sin levetid, for år tilbage kom man batterier i boremaskinerne, hvilket har vist sig at være et hit. Ikke desto mindre er den langt mere æstetisk i sit formsprog, så hvorfor ikke give den en form for revival. Den er derfor nu trådt ind i næste kapitel af sit liv, et kapitel den ikke selv så komme, eller havde drømt om i sin vildeste fantasi, nemlig som lysestage.

                            

Jeg havde ét kriterie til soklen, den skulle supplere "lysestagen". Jeg rodede derfor i bunken med aflagte træstumper, og stødte på en lille klump ask. Den havde det hele, knæk i veddet, vindridser, bark, og tatoveringen fra en sløv savklinge.

Formen kom lidt af sig selv, tilfældigt, uden alt for fuldendte rundinger af kanterne, samt en bevaring af de "historier" der nu havde sat sig i træet, og i første omgang ført den til skraldespanden. Sikke der kan forklares, måske det hele bare var ren og skær tilfældighed?