1. Hovedforløb

I fredags blev jeg færdig med mit første hovedforløb. Et forløb på en måneds tid, hvor vi hver især har lavet et møbel indeholdende en skuffe. Det har været meget rodet til tider, noget af det selvforskyldt, og andet var man bare ikke  selv herre over. Jeg smider lige en "copy/paste" fra min rapport, der opsummerer hvad jeg er gået efter at lave. Ideen bag toiletbordet kommer sig af ønsket om et kompakt og ikke alt for vakkelvornt møbel til det lille badeværelse i lejligheden/boligen. Jeg er gang på gang blevet ramt af stor fortvivlelse over, hvor jeg skulle gøre af mit ”Illustreret Videnskab” under mine toiletophold, og reserverne af toiletpapir har også gennem længere tid været nødt til at opholde sig på et par hylder i køkkenet. Dette har til tider sat mig i en ”svær” situation ude på badeværelset, og hele ideen til møblet kommer sig lidt af denne problemstilling. Derudover kommer en af funktionerne i bordet fra et spædt barndomsminde. Da jeg og mine søskende var mindre, op til en 7-8 år, havde vi ofte en trang til selskab, når vi skulle på toilettet. Vi spurgte derfor altid en af vore forældre: ”jeg skal på toilet, er der en der vil med ud at hygge?”. Hvem der nu havde tid, fulgte med, satte sig på kanten af badekaret, og vi fik os derved en lille forælder/barn-samtale, alt imens barnet nu gjorde sit. Jeg har derfor valgt at give bordet de givne dimensioner, i tilfælde af at det er et ritual, der kunne ske at genopstå den dag jeg selv får børn. Jeg har ganske enkelt ønsket at opnå et resultat, der kan stimulere mere end ét behov; bordets beskedne størrelse er ligeledes et vigtigt aspekt, da mange badeværelser i byens lejligheder er ganske små, og ikke giver meget plads til skabe, skuffer, skamler eller borde. Jeg har af disse grunde taget en god håndfuld funktioner og prøvet på at samle det hele i ét kompakt toiletbord.