taburet - part 2

Så vidt så godt. Jeg er egentlig færdig med taburetten, men af kronologiske årsager vælger jeg stadig at dele den sidste uges forløb op i 2 kapitler. Så her kommer part 2. Der gik en 2-3 arbejdsdage med at bugthøvle, mærke op, save til, og stemme ud. Det er en hårfin balance at finde frem til et godt "pace" og stadig arbejde med fuld præcision, en egenskab der helt sikkert tager tid og gentagelse at mestre, og derfra repetition på repetition at holde ved lige. Her følger et par billeder fra dagene, inklusiv et fra min pudsesession der endte med at tage 9 timer takket være sædet, der fik hele turen gennem korn 100, 120, 150, 180, 240, 320, og 400, ren fitness...  Da alle delene havde fået sit, kunne jeg lave en prøvesamling og ellers gøre klar til den helt store limning, hvilket vi besluttede skulle blive med fiskelim, da denne er hurtigt fjernet med vand, og har en forholdsvis lang åbningstid. I dette tilfælde var det ret så foretrukket, da alt ikke alene skulle limes på én og samme gang, men også spændes op efter første spænd, for at lime og banke ibenholts-kiler i tapperne, for så at spændes endeligt igen. En proces der ikke rigtig var tid eller overskud til at illustrere i billeder, så her kommer prøvesamlingen, den endelig limning og spænding, samt en snært af kagebord for det skarpe øje.

      Derfra var der så ikke andet at gøre end at vente, og spise kage...